Expositie 'In het licht'

In het licht is een foto expositie van Marike Hoex.
Al jaren maakt ze foto’s, die ze vooral voor zichzelf houdt. Nu treedt ze er mee naar buiten, het licht in. De beelden die ze geselecteerd heeft voor de Buurtboerderij kenmerken zich door licht en kleurgebruik en zijn gemaakt tijdens wandelingen op verschillende plekken in Europa.

Voor meer informatie over de foto’s van Marike kijk op Instagram: @marikehoex

Marike Hoex: “Vanaf jonge leeftijd fotografeer ik. Vanaf nog jongere leeftijd observeer ik de wereld, onthoud ik omdat ik beelden in mijn hoofd maak en probeer ik verbanden te leggen en verhalen te begrijpen. Fotografie sloot hierop aan; ik begon van alles vast te leggen, om niks te hoeven vergeten, om terug te kunnen kijken en omdat het me vaak een vrijbrief bood om zonder te hoeven interacteren te observeren. Duizenden foto’s heb ik gemaakt, steeds onder het mom dat ik ook maar wat deed. Ik werd psycholoog en ik werd moeder, en bij ieder uitstapje - of het nou met de kinderen was of met het koor waar ik in zing - ging de camera mee. 
Toen mijn jongste naar school ging kwam er weer wat meer ruimte en besloot ik een stap verder te gaan met fotograferen, niet langer ‘maar wat doen’, maar in de leer gaan. Sinds vorig jaar zit ik op de fotoacademie en daarmee is er een wereld voor me open gegaan. Het voelde soms alsof ik zou opstijgen; zo bevrijdend om na te gaan denken over wat ik wil vertellen, hoe ik iets wil vertellen, te ontdekken dat ik een grote scheppingsdrang heb en dat er zoveel lagen zijn van bewustwording waarom ik wat in beeld breng of wil brengen. Het voelt voor mij alsof ik in het licht ben gestapt, met een vorm van creëren waarbij alles om licht draait.”

Expositie In het licht Marike hoex buurtboerderij